Tervetuloa Mustialan opetusmaatilan virtuaaliseen peltolohko -ympäristöön!

DCIM100MEDIADJI_0229.JPG

Vuonna 2019 on Mustialan pelloilla monia kokeiluja. Kokeiluista löytyy lisätietoja Luomussa vara parempi -hankkeen sivuilta . Tällä sivustolla kerrotaan myös kokeilujen tuloksista.

Kasvukaudella 2018 Mustialan peltolohkoilta tehtiin tarkempaa seurantaa seuraavista lohkoista:

Sivuille on päivitetty kasvustohavainnot viikon välein.

Yhteenveto kasvukaudesta 2017 sivulta löytyvät viikottaiset kasvustohavainnot: kevätvehnä, säilörehunurmi, herne, kevätrapsi ja ohra,  sade- sekä lämpötilasumma  sekä  yhteenveto sadoista.

Mustialan sääasema. Mustialan opetus- ja tutkimusmaatila sijaitsee Kanta-Hämeen maakunnassa  ja pellot 185 ha ovat siirtymässä luomutuotantoon, toinen siirtymävaihevuosi.

Tämän hetkisen sään voit tarkistaa täältä.

Mustialan peltoympäristöä on kuvattu ja seurattu Ravinne- ja energiatehokas maatila -hankkeen puitteissa kesinä 2016-2017. Kesänä 2018 peltoympäristöä on kuvattu ja seurattu Vähähiilinen maatila -hankkeen puitteessa ja vuonna 2019 seurataan Luomussa vara parempi -hankkeen toimesta. Ympäristö on tarkoitettu maatalousalan opetuksen työkaluksi, mutta soveltuu kaikkien kiinnostuneiden käytettäväksi. Ympäristö laajenee koko ajan uusien ideoiden ja syventämistarpeiden mukaan.

Voit liikkua peltolohkoille alla pyöritettävien näkymien kautta tai käyttämällä ylhäällä olevaa valikkoa.

Valtaosan sivuston sisällöstä on tuottanut vuonna 2016 Noora Kesti, vuonna 2017 Teemu Rekola, vuonna 2018 Sinna Koivuniemi ja vuonna 2019 Jukka Korhonen, sivujen päivitykset Satu Suoranta.