Etusivu

Tervetuloa tutustumaan Peltosalmen opetusmaatilaan!

Ylä-Savon ammattiopiston Peltosalmen yksikössä opiskelijoille tarjotaan laadukkaat oppimisympäristöt maatilatalouden ja eläintenhoidon alalle. Opiskelijat voivat valmistua maatalousalan perustutkintoon maaseutuyrittäjiksi ja eläintenhoitajiksi.

Peltosalmen yksikkö ja sen opetusmaatila sijaitsee keskellä elinvoimaista maaseutua Peltosalmella, noin 9 km Iisalmesta, Pohjois-Savon maakunnassa. Opetusmaatilalla on vuonna 2007 käyttöönotettu lypsykarjapihatto, jossa on automaattinen lypsyjärjestelmä (lypsyrobotti). Opetusmaatilalla on viljelyksessä 65 hehtaaria peltoa joilla viljellään pääasiassa nurmea. Pellot sijaitsevat opetusmaatilan välittömässä läheisyydessä, ja kauimmaisille lohkoille on matkaa noin kolme kilometriä. Talouskeskuksen vieressä olevat pellot ovat lypsylehmien laidunkäytössä.

Vuonna 2011 otettiin käyttöön uudet pieneläintilat ja avattiin Eläinhoitola Tassutupa, joka tarjoaa lemmikkien hoitopalveluita esim. muutamaksi päiväksi tai loman ajaksi. Koululla toimii myös Pieneläinhuoltamo Tassula, jossa tarjotaan mm. koirille täysihuoltopalvelua, joka sisältää koiran turkin pesua ja trimmausta sekä tarvittaessa kynnenleikkuun sekä korvien puhdistuksen.

Ylä-Savon ammattiopisto tekee yhteistyötä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyötä tehdään muun muassa hankkeiden parissa.  Ravinne- ja energiatehokas maatila hankeen sisältöön liittyviä hankkeita ja materiaalia ovat: