Vesiensuojelu
Suomessa vesistöjen ekologinen ja kemiallinen tila luokitellaan järville, joille ja rannikkovesille. Ekologisen tilan arvioinnissa pintavedet luokitellaan joko erinomaisiksi, hyviksi, tyydyttäviksi, välttäviksi tai huonoiksi. Ekologisen tilan luokittelussa huomioidaan biologiset laatutekijät. Biologisessa laadussa levien, kasvien ja eläinten tilaa verrataan oloihin, joihin ihmistoiminta ei ole havaitusti vaikuttanut. Arvioinnissa otetaan huomioon myös veden kemiallisia laatutekijöitä, kuten kokonaisravinnepitoisuus, happamuus ja näkösyvyys sekä hydromorfologisia tekijöitä kuten talvialenema ja vaellusesteet. Kosteikot tehostavat vesiensuojelua ja lisäävät luonnon monimuotoisuutta. Ne pidättävät valuma- alueelta tulevia ravinteita.
Stenman, Tarja: Tarvaalan kosteikko maatalouden vesiensuojelussa (pdf) luento, Jyväskylän ammattikorkeakoulu Nauhoitus (7 min)
Vesiensuojelu ja veden laadun seuranta

Järvenkunnostuksen biomassat hyötykäyttöön
Lue Lisää

Jatkuvatoiminen veden laadun mittaus OSAO:n opetusmaatilalla vuonna 2018
Lue Lisää

Kipsihankkeeseen positiivisin odotuksin
Lue Lisää

Kesän vähäiset sateet ja heinäkuun hellejakso tyrehdyttivät veden laadun mittauksen Muhoksen OSAO:n opetusmaatilalla
Lue Lisää

Vesistöjen kunnostus- ja hoitotoimenpiteet Valkeisenjärvellä 2017
Lue Lisää

Kuopion Maaningan Valkeisenjärven kunnostus 2017
Lue Lisää

Rantalaidunnus – kenelle rantalaidunnus sopii?
Lue Lisää

Veden laadun online mittaus on taas käynnistynyt OSAO:n opetusmaatilalla Muhoksella
Lue Lisää

Valkeisenjärven kunnostus
Lue Lisää

Maatalouden vaikutukset vesistöön ja ehkäisevät toimenpiteet
Lue Lisää

Salaojavesien veden laadun seuranta jatkuvatoimisten mittalaitteiden avulla
Lue Lisää

Vesiensuojelu ja kompostointi 22.11.2016 Novia
Lue Lisää
Tarvaalan mallikosteikko

Tarvaalan mallikosteikko
Lue Lisää

Kuiva kesä 2018 Tarvaalan kosteikolla
Lue Lisää

FRESHABIT ohjausryhmä tutustui mallikosteikkoon
Lue Lisää

Biotalouskampuksen mallikosteikko
Lue Lisää

Tukea kosteikon perustamiseen
Lue Lisää