Agrologiopiskelija mukaan hankkeisiin

RE-maatila |

Mietteitä ja pienimuotoinen esittely

Olen 21 vuotias Iitistä kotoisin oleva agrologiopiskelija. Opiskelen Mustialassa, Hämeen Ammattikorkeakoulussa tällä hetkellä kolmatta vuotta. Valmistuminen häämöttää siis noin vuoden päässä keväässä. Vapaa-aikani vietän kavereideni ja koirani kanssa. Myös kaikenlaisia urheilullisia aktiviteettejä, kuten suunnistusta, maastopyöräilyä ja lenkkeilyä tulee vapaa-ajalla touhuiltua.

Kaksi ja puoli vuotta sitten vastaillessani Mustialan panimon Oluttupa Iso Piipun terassilla perinteisiin kysymyksiin hehtaareista ja vanhemmista sisaruksista, ei minulla ollut pienintäkään aavistusta millaiset opiskeluvuodet minulla olisi edessä. Päätin elää päivä kerrallaan ja panostaa omiin kiinnostuksen kohteisiini ja opiskeluun. Opiskellessani ja viettäessäni suurimman osan vapaa-ajastani kampuksella tutustuen muihin opiskelijoihin, olen verkostoitunut. Verkostoitumisen merkitys tälläisessä oppilaitoksessa vastaa hyvien suhteiden luomista jokaiseen oman alansa tahoon. Jokainen tänne tuleva opiskelija tulee eri lähtökohdista ja suurin osa tulee vaikuttamaan jollakin maatalouden sektorilla.

Se miksi olen nyt tässä kirjoittamassa esittely itsestäni johtuu siitä, että reilu kuukausi sitten kasvatin vielä harmaita hiuksia asiantuntijaharjoittelupaikkaa etsiessä, kunnes muistin nähneeni jossain ilmoituksen harjoittelupaikasta hanketyöntekijänä (Ravinne- ja energiatehokas maatila sekä InnoRuoka). Pienen pohdinnan ja perehtymisen jälkeen huomasin, ettei ajatus jättänyt minua oikein rauhaan. Päätin soittaa ja tiedustella asiasta lisää, sain sovittua itselleni tapaamisajankin. Tapaamisella paikkani varmistui alustavasti, jäätiin vain odottamaan ylemmän tahon hyväksyntää. Pieni odottaminen ja jo etukäteen hankkeisiin perehtyminen kannatti, sillä nyt istun tässä ja huomenna lähden hankkeen tiimoilta muille hankkeen toimipaikoille.

Luvassa siis postauksia muilta oppilaitoksilta ja matkan päältä.

 

Talvisin terveisin

Susanna (projektiharjoittelija)

 

 
 
DMS